Zagorje
Bajka na dlanu

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga održana MISAOna

Datum objave: 7. lipnja 2024.

U prostorima Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije je 6.lipnja 2024. godine, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga, održana MISAOna – nova aktivnost namijenjena udrugama s područja Krapinsko-zagorske županije. Na MISAOni je bila prisutna i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je pozdravila sve prisutne i naglasila  da Županija udruge gleda kao partnere i suradnike te da smatra da zajedno rade dobru stvar za čitavu Krapinsko-zagorsku županiju.

Raspravljalo se o vidljivosti udruga i njihovih aktivnosti među mladima, održan je panel o psihologiji mladih i njihovom aktivnom sudjelovanju u društvu, kako doprijeti do mladih danas, kakav je to „jezik“ mladih, kako da budemo efikasniji u digitalnoj eri prepunoj informacija, te razgovor o problemima i potrebama civilnog i javnog sektora.

Gosti panela su bili: Gordan Turković iz Agencije CTA komunikacije, Marija Vragović, stručna suradnica psihologinja u Srednjoj školi Zlatar, Tamara Bešenić, mag.psych., iz savjetovališta Odsjeka za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije i Ivana Spevec, mag.psych., zaposlena u primarnoj psihološkoj službi Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, koja je stručno je usmjerena za rad u području mentalnog zdravlja.

MISAOnu su organizirali Mreža udruga Zagor, Udruga Mraz, Bedekovčanska udruga mladih, Multimedijalni centar STUB-KLUB, Udruga Petrože, Zagorska kreativna udruga mladih, Savjet za razvoj civilnoga društva KZŽ, Savjet mladih KZŽ i Krapinsko-zagorska županija.