Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. kolovoza 2010.

Danas su u Županiji ugovore o dodjeli potpora za unapređenje rada udruga u poljoprivredi potpisali, u ime Županije, Siniša Hajdaš Dončić, župan krapinsko-zagorski i predstavnici udruga čiji je rad vezan uz pčelarstvo, uzgoj konja, voćarstvo, vinarstvo i dr. Uz župana potpisivanju su nazočili i Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenik župana, Milan Husnjak, predsjednik Savjeta za poljoprivredu KZŽ te Luka Čuljak, pročelnik za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije.

Prilikom potpisivanja župan je istaknuo kako u poljoprivredi leži budućnost naše županije te da će i dalje podupirati razvoj zagorskog poljoprivrede, a čemu u prilog ide i činjenica da je iznos u Proračunu Krapinsko-zagorske županije namijenjen poljoprivredi u ovoj godini povećan za čak 10 posto.

Ukupna vrijednost 17 danas potpisanih ugovora iznosi preko 164 tisuće kuna i obuhvaća bespovratna sredstva čiji je cilj, kako je istaknuto, unaprijediti rad poljoprivrednih udruga u našoj županiji. U odnosu na prošlu godinu ovaj iznos predstavlja povećanje od 30% za rad poljoprivrednih udruga.

Važno je istaknuto i to da je prema novom Pravilniku iznos dodijeljen pojedinoj udruzi namijenjen prvenstveno za ulaganje u razvojne projekte, a koji će jamčiti održivost poljoprivredne proizvodnje te takav pristup osigurava usklađenje s poljoprivrednom politikom Europske unije kao i kriterijima koji u EU osiguravaju snažan razvoj održive poljoprivrede.

Ispod teksta možete preuzeti popis udruga kojima su dodijeljena sredstva.