Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. listopada 2021.

Predavanje će imati temu „Što obitelj ima s tim? Psihičko zdravlje tijekom pandemije“ a bit će održano u hibridnom obliku u utorak, 5. listopada  2021. godine  u Velikoj galeriji Grada Zaboka, Zivtov trg 10/1 te putem ZOOM aplikacije,

 

s

 

početkom u 10,00 sati.

 

Sve dulji životni vijek predstavlja jedan od najvećih uspjeha čovječanstva, no ujedno i jedan od najvećih javnozdravstvenih izazova. Uvažavanje demografskih trendova i socijalna inkluzija starijih osoba od presudne su važnosti u izgradnji suvremenog društva i njihov doprinos je neizmjerno važan. U starijoj životnoj dobi, kada se pojedinac susreće s tjelesnim ograničenjima te kada je tjelesno zdravlje često narušeno kao posljedica starenja organizma, posebice je važno održati dobro mentalno zdravlje.

 

U doba zdravstvene krize, elementarnih nepogoda poput potresa, općenito neizvjesnosti, važno je da brinemo jedni o drugima, jer samo sveobuhvatna  socijalna podrška vodi boljem tjelesnom zdravlju i psihičkoj dobrobiti.

 

Stručno interaktivno predavanje na spomenutu temu održat će renomirana stručnjakinja, izv. prof. dr. sc. Anita Lauri Korajlija, predstojnica Katedre za zdravstvenu i kliničku psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta.

 

Predavanje je u prvom redu namijenjeno stručnim suradnicima u ustanovama socijalne skrbi, zdravstvenim ustanovama, udrugama starijih osoba i za starije osobe, kao  i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Predviđeno vrijeme trajanja stručnog predavanja je 90 minuta.

 

Obzirom na važeće epidemiološke mjere broj sudionika u dvorani je ograničen, te će za sve ostale zainteresirane biti mogućnost praćenja preko ZOOM aplikacije na poveznici: https://us06web.zoom.us/j/81132143238?pwd=R2x3aG16YzJ0N0JKQnQ2SkxUdG0xQT09 (ID: 811 3214 3238, Lozinka: 068111)