Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar u obilasku radova na obnovi ceste na ulazu u Lobor

Datum objave: 9. srpnja 2024.

Župan Željko Kolar je zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepanom Sirovcem i načelnicom Lobora i saborskom zastupnicom Ljubicom Jembrih obišao završne radove na obnovi županijske ceste 2128 od Zlatara prema centru Lobora.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je na ovoj dionici izgrađen novi most, izmaknut je jedan dio županijske ceste, izgrađen nogostup i odvodnja te se sada radi završno asfaltiranje.  “Danas i sutra asfaltirat će se kilometar i 300 metara, sljedeći tjedan će se asfaltirati nogostup i onda nam je ostao još jedan dio prema Zlataru i ulaz od benzinske stanice, a njega ne možemo završiti jer se još uvijek izvode radovi na aglomeraciji. U ovu dionicu smo uložili ogromna sredstva, ali nizom okolnosti koje su nam se događale malo su se radovi odužili, stoga zahvaljujem ljudima na strpljenju koje su imali. Radove smo počeli u kasnu jesen 2022. godine i radili smo u fazama jer smo čekali da Vodovod napravi svoj dio posla, pa smo čekali da aglomeracija odradi svoj dio posla, međutim sad smo konačno došli na kraj i vjerujem da će ljudi sada biti zadovoljni“, naglasio je župan Kolar te podsjetio da se uskoro u Loboru održava manifestacija Janine i izrazio uvjerenje da će svi koji dolaze u Lobor biti zadovoljni s učinjenim.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec izvijestio je kako je vrijednost radova asfaltiranja na ovih 1,3 kilometra ceste 178.000 eura. “Prosječna širina ceste je 5,5 do 6 metara i za nju će biti utrošeno nešto više 7150 kvadratnih metara novog asfalta”, istaknuo je ravnatelj Sirovec.

Načelnica Lobora i saborska zastupnica Ljubica Jembrih kazala je kako se radi o glavnoj cesti koja Lobor spaja s ostalim općinama, gradovima i županijama. “Mi imamo jako malo državne ceste, dva i pol do tri kilometra, znači nama je glavna cesta ova županijska cesta koja je bila u lošem i derutnom stanju i prije aglomeracije, ali i nakon samog projekta izvođenja aglomeracije ona ne samo da je loša, nego je vrlo i opasna za prometovanje. Zadovoljni smo u jednu ruku da se danas odvijaju ovi radovi, uspjeli smo riješiti jedan dio odvodnje i nogostupa preko Županijske uprave za ceste”, napomenula je načelnica Jembrih.


Fotogalerija