Zagorje
Bajka na dlanu

Projekt DOT: KZŽ nagradila najbolje grafičko rješenje vrijednom nagradom

Datum objave: 10. srpnja 2023.

U prostorijama Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u ponedjeljak, 10. srpnja 2023. dodijeljene su nagrade učenicama za najbolja grafička rješenja u projektu DOT.

Naime, Krapinsko-zagorska županija partner je projekta DOT kojeg provodi grafički studio FEEL ART u suradnji s Unileverom i Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Krapina. Projektom se učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok otvara poslovni svijet grafičkog oblikovanja za velike kampanje, odnosno omogućuje se učenicima upoznavanje s procesom dizajna materijala, pripreme za tisak te tisak samih grafičkih rješenja.

Ovogodišnji zadatak na koji su se mogli prijaviti učenici ŠUDIGO-a bila je izrada božićnih materijala za Unilever, “UnileverXMAS” – za Unilever brandove Axe, Dove, Rexona, Dove Man Care – na način da se izradi Key visual za božićnu kampanju i  vizuali za stalak, gondolu (DM), shelfliner, paletni omotač, wobbler. Za svaki materijal se radi dizajn i priprema za tisak, a za stalak se radi i 3D simulacija.

Dodijeljene su tri nagrade, a najbolje rješenje napravila je učenica Ela Štefek, koja je nagrađena Apple MacBookom u vrijednosti 1.600,00 eura koji je osigurala Krapinsko-zagorska županija. Nagradu je učenici uručila zamjenica župana Jasna Petek.

„Naš ŠUDIGO aktivan je sudionik brojnih društvenih događanja u Krapinsko-zagorskoj županiji i gdje god se ŠUDIGO pojavi, on je jamac kvalitete i originalnosti. Županija je s velikim veseljem postala dio ovog projekta koji povezuje srednjoškolsko obrazovanja i poslovni svijet.  Projekt DOT povezuje naš poduzetnički inkubator, tvrtku koja je u njemu, njihove suradnike i vas učenike koji ćete danas-sutra stupiti u poslovni svijet. Mislim da je to izvanredna prilika za vas kao učenike te se nadam da će se ovakvi projekti nastaviti jer oni su dobrobit i za vas i za cijelu društvenu zajednicu”, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Inače, na natjecanje navedenog projekta ukupno je pristiglo više od 40 prijava učenika ŠUDIGO-a, a u finale su ušla četiri najbolja rješenja, koja su imala priliku u sjedištu kompanije Unilever Hrvatska prezentirati svoja finalna rješenja. Drugu nagradu – godišnju stipendiju Feel Art-a u vrijednosti 70,00 eura mjesečno te poklon vrećicu Unilevera dobila je učenica Lea Novak, a dodijeljene su i dvije treće nagrade pa su tako poklon bon u iznosu od 100 eura te poklon vrećicu Unilevera dobile učenice Rea Herceg i Jana Kapusta.

Također, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Krapina je u sklopu projekta školi Šudigo poklonila računalo.


Fotogalerija