Zagorje
Bajka na dlanu

Svečana sjednica Stožera civilne zaštite

Datum objave: 28. veljače 2022.

Svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite održana je dan uoči Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, a s ciljem skretanja pozornosti na važnost djelovanja i rada hitnih službi na području Krapinsko-zagorske županije. „Suradnja pripadnika sustava civilne zaštite na području Krapinsko-zagorske županije svih ovih godina bila je uspješna i zadovoljavajuća, a ova godina je to pokazala još više. Zahvaljujem svima na radu, trudu i vremenu koje ulažu te se nadam da će i nadalje zajednički djelovati jednako uspješno na zaštiti i dobrobiti svih stanovnika naše Županije“ – rekla je ovom prilikom zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Marija Bedeniković, koja je okupljene pozdravila i u ime načelnika Stožera Stjepana Skulibera. 

Župan Željko Kolar naglasio je da smo uoči Dana civilne zaštite suočeni s još jednom velikom svjetskom krizom. „U srcu Europe događa se rat, agresija na suverenu i neovisnu Republiku Ukrajinu. Naše operativne snage su već i danas spremne i u slučaju nekog većeg vala dolaska izbjeglica u Hrvatsku mi smo se spremni uključiti u manje od 24 sata. Koliko će to biti potrebno i u kojem obimu, koordinirat će se s nacionalne razine, a mi ćemo u svakom slučaju biti spremni dati svoj maksimalni doprinos da pomognemo tim ljudima koji su izgubili svoj dom ili koji su se zbog neposredne ratne opasnosti morali napustiti svoje domove“ – istaknuo je župan Kolar te posebno istaknuo osposobljenost, stručnost i motiviranost svih dionika sustava civilne zaštite na području Krapinsko-zagorske županije. 

O provedenim aktivnostima u 2021. godini govorili su i Voditelj Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula, pročelnik HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, načelnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske Željko Košutić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić, Valentina Klasiček iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić.

Na igralištu Osnovne škole Zlatar Bistrica je ovom prilikom bio organiziran i razgled opreme operativnih snaga sustava civilne zaštite.

 

 

 

 


Fotogalerija