Zagorje
Bajka na dlanu

U Kumrovcu održan 11. malonogometni turnir u čast velikom sportskom novinaru Borisu Mutiću

Datum objave: 25. lipnja 2023.

Na igralištu OŠ Josipa Broza u Kumrovcu u subotu, 24. lipnja 2023. u večernjim satima održan je 11. Memorijalni malonogometni turnir Boris Mutić, u organizaciji Sportskog društva Kumrovec, na kojem je sudjelovalo 11 ekipa.

Turnir je, već tradicionalno, započeo revijalnom utakmicom ekipe župana Željka Kolara i ekipe novinara HRT-a, pojačane domaćim kumrovečkim snagama. Prije samog početka nastupile su Desinićke mažoretkinje i Jakov Šoštar, koji je u sjećanje na nedavno preminulog sina Borisa Mutića, Aljošu, na saksofonu odsvirao hrvatsku himnu i temu iz filma „Pink Panther“ te je izveo prvi udarac.

Turnir je otvorio župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je Boris Mutić bio institucija, sportski novinar koji je ostavio traga, ne samo u Hrvatskoj, na području bivše Jugoslavije, nego i puno šire. „Ja sam imao taj privilegij da sam se jedno vrijeme družio s Borisom i njegovom obitelji i moram reći da su to bili nezaboravni trenuci. On je bio hodajuća enciklopedija i mogao sam ga slušati cijelu noć kad je pričao brojne priče s Olimpijskih igara i raznih svjetskih prvenstava. Znao je sva imena, rezultate i dogodovštine sa svakog takmičenja. Bio je čovjek pun duha, humora i dobrote te je vječno ostavio traga u našim druženjima”, rekao je župan Kolar te zahvalio Sportskom društvu Kumrovec, Općini Kumrovec i HRT-u, čija ekipa svake godine otvara ovaj malonogometni turnir.

Sudionike turnira na otvorenju je pozdravio i načelnik Općine Robert Šplajt, koji je i sam zaigrao.

U revijalnoj utakmici pobjedu je odnijela županova ekipa, i to rezultatom 2:0, za koju su nastupili Mladen Šerek, Mišo Presečki, Patrik Ilić, Goran Družinec, Filip Petrišić, Bojan Šemnički i Tomislav Skrbinec.


Fotogalerija