Zagorje
Bajka na dlanu

U Maču krenula još jedna Tamburaška noć

Datum objave: 9. srpnja 2023.

Zamjenica župana Jasna Petek je u petak, 7. srpnja 2023. godine, otvorila manifestaciju Tamburaška noć Mače 2023.

Brojne okupljene u šatoru kraj nogometnog igrališta u Maču su na svečanosti otvorenja Tamburaške noći pozdravile zamjenica župana Jasna Petek, načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec i predsjednica KUD-a Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak.

„Svako naše mjesto ima neku manifestaciju koja predstavlja sukus svega onoga što se u godini dana događa u tom mjestu. To događanje obično okuplja sve generacije, sve kulturno umjetničke sekcije društva, sve udruge i sve institucije nekog mjesta, pa tako evo i ovdje na Tamburaškoj noći Mače, duga je tradicija i ja se iskreno nadam da će sva ova 3 dana ovaj šator i sve oko šatora biti puno, da ćete se dobro zabaviti i da ćete prije svega se dobro osjećati ovdje u Maču. Velika čestitka načelnici i timu, predsjednici Kulturno umjetničkog društva, ali i svima koji su dali svoj doprinos da i ova Tamburaška noć zasja onako punim sjajem“ – kazala je zamjenica Petek te poželjela puno dobre zabave i dobrog druženja.

Predsjednica KUD-a Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak  kazala je kako KUD djeluje već 40 godina, te aktivno sudjeluje u kulturnom i društvenom životu zajednice, a s posebnim ponosom je istaknula da su oni inicijatori i nositelji Tamburaške noći Mače. „I ove godine na samoj završnici očekuje nas Zlatna tamburica, smotra tamburaških sastava koja je kroz godine gubila i vraćala sjaj, a sada je uz financijsku potporu Općine Mače i Krapinsko zagorske županije na pravom putu da postane prepoznata i izvan granica naše županije“- kazala je predsjednica KUD-a Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak.

„Meni je toliko drago da su i novije generacije i neki novi klinci koji sada djeluju u KUD-u, nastavili tu prekrasnu tradiciju, a nastavili su je na taj način da ne samo da su je nastavili onim tempom, nego su dali svoj poseban doprinos, svoj poseban čar, poseban entuzijazam i unazad par godina, poštuju, osluškuju svoje očeve i djedove i bake, i sve one koji su pokretali ovu prekrasnu priču, njih osluškuju, uvažavaju i uz sve njihovo, prenose tradiciju koja im je dana da je čuvaju, i unose nešto svoje, nešto u duhu i ovog današnjeg vremena- kazala je načelnica Općine Mače Mikulec Šimunec.

 

 


Fotogalerija