Zagorje
Bajka na dlanu

U tijeku posljednje pripreme za 28. Croatia Cup

Datum objave: 18. srpnja 2023.

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u organizaciji Streljačkog društva Veliko Trgovišće i Općine Veliko Trgovišće, od 21. do 23. srpnja 2023. održava se međunarodno natjecanje u gađanju FIELD samostrelom, 28. Croatia Cup, koji je Svjetska samostrelska unija (IAU) ujedno izabrala i kao drugi svjetski kup ove sezone.

Na natjecanju će, osim ponajboljih hrvatskih reprezentativaca, nastupiti i predstavnici Austrije, Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Švicarske. Od hrvatskih strijelaca, na natjecanju će nastupiti aktualni svjetski prvaci Valentina Pereglin, Andrej Krstinić, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki te ostali osvajači pojedinačnih i ekipnih svjetskih i europskih medalja.

Prvog dana natjecanja, u subotu, gađa se tradicionalni meč na tri distance (65, 50 i 35 metara), dok su u nedjelju na rasporedu međusobni mečevi strijelaca u disciplini Match-Play. Natjecanje će se održati na nogometnom igralištu NK Zagorec u Velikom Trgovišću, a gledateljima je ulaz besplatan.