Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. lipnja 2020.

Drage buduće srednjoškolke i srednjoškolci,

odabir srednje škole velika je životna odluka. Upoznavanje vlastitih vrijednosti, interesa i sposobnosti nije lagan zadatak, ali je prijeko potreban u procesu donošenja tako važne odluke kao što je izbor zanimanja. Dobro razmislite o tome što vas je tijekom dosadašnjeg školovanja jako zanimalo, koje ste predmete voljeli, čime ste se bavili u svoje slobodno vrijeme, ali i što vas je činilo nezadovoljnima i nesretnima, što vam je predstavljalo teškoće.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. kojom su propisani upisni rokovi, uvjeti upisa i struktura upisa u srednje škole. Osim navedene Odluke postupak upisa u I. razred srednje škole reguliran je i odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole. Oba navedena dokumenta u cjelini sadržaja dostupna su na mrežnim stranicama www.upisi.hr

Proces upisa u I. razred srednje škole za sve učenike počinje 01. LIPNJA 2020. godine prijavama učenika u online sustav upisa u srednje škole NISpuSŠ na mrežnoj stranici www.upisi.hr

Upisi se kao i prijašnjih godina odvijaju u dva roka.

LJETNI UPISNI ROK POČINJE PRIJAVAMA U SUSTAV 01. LIPNJA 2020. GODINE I ZAVRŠAVA 31. SRPNJA 2020. PRIJAVE OBRAZOVNIH PROGRAMA VRŠE SE U RAZDOBLJU OD 08. SRPNJA 2020. – 22. SRPNJA 2020. DANA 25. SRPNJA 2020. OBJAVIT ĆE SE KONAČNE LJESTVICE PORETKA. DOSTAVA UPISNICA U I POTREBNE DOKUMENTCIJE U SREDNJU ŠKOLU OBAVLJA SE U RAZDOBLJU OD 27. SRPNJA 2020.-31. SRPNJA 2020. (prema datumu koji je na mrežnim stranicama objavila škola)

 

JESENSKI UPISNI ROK POČINJE PRIJAVAMA U SUSTAV i PRIJAVAMA OBRAZOVNIH PROGRAMA 21. KOLOVOZA 2020. ZAVRŠETAK PRIJAVA OBRAZOVNIH PROGRAMA JE DANA 28. KOLOVOZA 2020. DANA 01. RUJNA 2020. OBJAVA JE KONAČNIH LJESTVICA PORETKA. DOSTAVA UPISNICA I POTREBNE DOKUMENTCIJE U SREDNJU ŠKOLU JE DANA 02. RUJNA 2020.

 

NOVOST od ove godine je da učenici upise mogu obaviti bez dolaska u školu jer se dokumenti koje škole traže mogu donijeti osobno ili dostaviti elektronskim putem.

Sve važne obavijesti dostupne su i na mrežnim stranicama srednjih škola.

 

KAO POSEBNO VAŽNO IZDVAJAMO:

1. STRUKTURU UPISA U SREDNJE ŠKOLE NA PODRUČJU KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

U deset srednjih škola na području naše županije može se upisati ukupno 1415 učenika.

Kao NOVOST ističemo program VOZAČ MOTORNIH VOZILA u Srednjoj školi Konjščina.

Strukturu upisa, programe koje možete upisati u srednje škole na području Županije možete vidjeti u prilogu dokumenta Struktura upisa, stranica 4-7.

 

2. POSEBNE ODREDBE O UPISU UČENIKA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Prijave za upis učenika s teškoćama u razvoju odvijaju se u zasebnom postupku prije redovitih upisnih rokova. Učenici s teškoćama u razvoju su učenici koji su se školovali uz rješenje o primjerenom obliku obrazovanja.

 

OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE:

1. Obrazac prijave koji potpisuju roditelj i učenik – dostupan u prilogu

2. Rješenje o primjerenom obliku obrazovanja

3. Mišljenje službe za profesionalnu orijentaciju Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje

 

VAŽNO!!

 

Učenici s teškoćama u razvoju mogu u Obrascu prijave navesti SAMO PROGRAME IZ MIŠLJENJA HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE. ISTI PROGRAM MOŽE SE PRIJAVITI U VIŠE ŠKOLA.

UČENICI NE ISPISUJU PRIJAVNICE IZ SUSTAVA E-UPISA I NE NOSE IH U ŠKOLU.

U SLUČAJU OSTVARENOG UPISA U PROGRAM ZA KOJI JE POTREBNA LJEČNIČKA SVJEDODŽBA ILI POTVRDA – MIŠLJENJE HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE ZAMJENJUJE ISTU.

UKOLIKO PRIJAVLJENI PROGRAM ZAHTIJEVA DODATNU PROVJERU ISTA JE OBAVEZNA.

 

GDJE SE PODNOSI OBRAZAC PRIJAVE?

Obrazac prijave i obavezna dokumentacija podnosi se u nadležnom Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije osobno ili putem e-maila.

Način i mjesto podnošenja Obrasca prijave možete vidjeti u prilogu pod naslovom Upute za podnošenje prijava.

 

LJETNI UPISNI ROK

Podnošenje prijava nadležnom Upravnom odjelu od 08. LIPNJA do 26. LIPNJA 2020. godine.

Provođenje dodatnih provjera za kandidate s teškoćama u razvoju i unos rezultata u sustav 01. srpnja 2020. do 02. srpnja 2020. godine – odnosi se na programe za čiji je upis potrebna dodatna provjera sposobnosti kandidata.

 

Rangiranje kandidata s teškoćama u razvoju sukladno listama prioriteta dana 03. SRPNJA 2020. godine.

 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE, KULTURU, ŠPORT I TEHNIČKU KULTURU