Zagorje
Bajka na dlanu

Upišite srednju školu u Krapinsko-zagorskoj županiji!

Datum objave: 28. lipnja 2023.

U srijedu, 28. lipnja 2023. s početkom u 8 sati započele su prijave srednjoškolskih obrazovnih programa. Željene programe obrazovanja kandidati (učenici) prijavljuju elektronički, putem mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://srednje.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji se objavljuje na mrežnim stranicama i oglasnim pločama srednje škole i osnivača.

Naša županija ponosi se bogatom ponudom različitih programa i visokom kvalitetom obrazovanja koje pružaju srednje škole. Bez obzira jeste li zainteresirani za prirodne znanosti, tehničke discipline, društvene ili jezične smjerove, sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara. Školska ponuda Krapinsko-zagorske županije uključuje opće gimnazije, strukovne škole, tehničke škole, umjetničke škole i mnoge druge.

Jedan od ključnih aspekata naših škola je visoka kvaliteta obrazovanja. Škole imaju stručno osoblje koje će učenicima pružiti potrebno znanje i vještine za daljnje obrazovanje ili ulazak na tržište rada. Nastavnici su posvećeni svom poslu i stvaraju poticajno okruženje za učenje, a učenici postižu sjajne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Još jedna prednost upisa u srednje škole Krapinsko-zagorske županije je raznovrsnost programa. Ne samo da ćete dobiti osnovno obrazovanje u svojoj odabranoj struci, već ćete imati priliku sudjelovati u različitim izvannastavnim aktivnostima, projektima i natjecanjima. Svaka od njih ima svoje specifičnosti i programe koje možete istražiti kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim interesima i ciljevima. Stoga, pozivamo vas da razmotrite upis u neku od devet srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Naša školska zajednica spremna je pružiti vam kvalitetno obrazovanje, raznovrsne programe i podršku u vašem osobnom i akademskom razvoju. Iskoristite ovu priliku i započnite svoju budućnost s pouzdanim korakom prema uspjehu.

„Drage učenice i učenici!

S velikim zadovoljstvom želim vam dobrodošlicu u svijet srednjoškolskog obrazovanja! Uskoro počinje novo poglavlje u vašim životima koje donosi puno izazova, ali i izvanrednih prilika za osobni rast i razvoj. 

Dajte sve od sebe da postignete uspjeh, ali ne zaboravite uživati u svakom trenutku. Iskoristite prilike koje vam se pružaju, bilo da se radi o akademskim natjecanjima, umjetničkim aktivnostima, sportskim događajima ili volonterskom radu. Budite otvoreni za nova iskustva i spremni prihvatiti izazove koji će vam pomoći da rastete i razvijate se kao cjelovite osobe. Srednja škola je mjesto gdje ćete upoznati ljude koji će postati vaši najbliži prijatelji. Podržavajte jedni druge, budite otvoreni i suosjećajni. Izgradite snažne veze koje će vas pratiti kroz sve godine vašeg srednjoškolskog iskustva”, rekao je župan Željko Kolar.

Važno je napomenuti da svaka škola ima svoje specifične aktivnosti i programe, stoga se savjetuje da se obratite svojoj školi ili provjerite njihove web stranice kako biste saznali više o konkretnim mogućnostima koje su vam na raspolaganju.

GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA ZABOK –http://www.gimagm.hr/

SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA – http://ss-bedekovcina.skole.hr/

SREDNJA ŠKOLA KONJŠČINA – http://ss-konjscina.skole.hr/

SREDNJA ŠKOLA KRAPINA – https://ss-krapina.hr/

SREDNJA ŠKOLA OROSLAVJE – http://ss-oroslavje.skole.hr/

SREDNJA ŠKOLA PREGRADA – https://sspregrada.hr/

SREDNJA ŠKOLA ZLATAR – https://sszlatar.hr/

SREDNJA ŠKOLA ZABOK – http://www.ss-zabok.skole.hr/

ŠKOLA ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK – https://sudigoz.hr/

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE ZAJEZDA – https://coo-zajezda.hr/

GLAZBENA ŠKOLA PREGRADA – http://gs-pregrada.skole.hr/