Zagorje
Bajka na dlanu

Uspješno organiziran 3. Kup Zagorja za vatrogasne seniorske ekipe

Datum objave: 23. lipnja 2023.

U Kumrovcu je u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, u četvrtak 22. lipnja 2023. održano vatrogasno natjecanje 3. Kup Zagorja za seniorske ekipe, muške i ženske u A i B kategorijama.

Na samom početku natjecanja sve je pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, koji je istaknuo zadovoljstvo što se ove godine natječe 20 ekipa, odnosno dvostruko više ekipa nego prošle godine te je rekao da će u godinama koje dolaze ovo natjecanje zasigurno još više dobivati na značaju.

Tu je činjenicu prepoznao i župan Željko Kolar koji je također posjetio natjecanje. Župan je zahvalio vatrogascima na svemu što čine u operativnom djelovanju, ali i čestitao na natjecateljskim angažmanima. Također je najavio kako će Županija od sljedeće godine biti službeni pokrovitelj ovog natjecanja, što će ga podići na još veću razinu. Natjecanju je bio nazočan i načelnik Kumrovca Robert Šplajt koji je čestitao pobjednicima i zahvalio što su došli u Kumrovec.

Najviše prijavljenih ekipa bilo je u kategoriji Muški A, i to njih devet. Prvo mjesto osvojeno prošle godine obranilo je DVD Tugonica-Podgrađe, koje je slavilo ispred DVD Vatrogasac Strmec I i DVD Budinščina. Iza njih plasirale su se ekipe iz društava: Straža, Veliko Trgovišće, Pavlovec, Konjščina, Prišlin-Hum i Vatrogasac Strmec II.

U kategoriji Muški B, u konkurenciji osam ekipa slavilo je DVD Zlatar ispred DVD Špičkovina i DVD Oroslavje. Od četvrtog do osmog mjesta poredale su se ekipe iz društava: Veliko Trgovišće, Brezova, Bedekovčina, Konjščina i Lučelnica.

U kategoriji Žene A nastupile su dvije ekipe, a slavilo je DVD Veliko Trgovišće, ispred DVD Prišlin-Hum, dok je u kategoriji žene B naslov pripao DVD Bedekovčina, koja je ujedno bila jedina ekipa u toj kategoriji.