Zagorje
Bajka na dlanu

Župan Kolar uručio ključeve devet novih vozila Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije

Datum objave: 17. lipnja 2024.

U ponedjeljak, 17.lipnja 2024. je održana primopredaja devet vozila djelatnicima Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Ključeve je ispred Krapinsko-zagorske županije uručio župan Željko Kolar. Vozila će koristiti patronažna služba, laboratorij i palijativna skrb Doma zdravlja, a sama nabava je vrijedna 150.511 tisuća eura.

Župan Željko Kolar rekao je da Krapinsko-zagorska županija čitavo vrijeme ulaže u zdravstveni sustav.

“Dom zdravlja nikada nije poslovao negativno, manirom dobrog gospodara smo čitavo vrijeme vodili brigu o samom poslovanju, a naši pacijenti imaju sve što im je potrebno. Pratimo i potrebe djelatnika i ulazimo u investicije u trenutku kad je najpotrebnije. Čitavo smo vrijeme investirajući ostavljali dio sredstava, da možemo investirati kada je najpotrebnije. Procijenili smo, što se tiče ovog dijela poslovanja Doma zdravlja, da je sada najbolji trenutak da idemo u veću nabavu vozila, koja će omogućiti našim patronažnim sestrama i ostalim djelatnicima Dom zdravlja da s većom sigurnošću obavljaju svoj dio posla”, rekao je župan Kolar,  zahvalivši zdravstvenim djelatnicima na onome što čine za dobrobit pacijenata, te dodao da će se Županija kao osnivač truditi osigurati najbolje moguće uvjete za rad.

Zamjenica župana Jasna Petek smatra kako je izuzetno važno da primarna zdravstvena zaštita bude podjednako dostupna u svakom kutku Krapinsko – zagorske županije. “Što se tiče patronažne službe, 25 je ugovorenih timova. Jedan tim je na 5100 stanovnika, što zapravo znači da je dobra pokrivenost patronažne službe. Svrha primarne zdravstvene zaštite je jednako dostupna zdravstvena skrb u svim dijelovima županije, pa tako i ove laboratorijske pretrage i usluge koje se zapravo mogu obaviti skupljanjem uzoraka po našim ambulantama. U sustavu i radu palijativne skrbi na godišnjoj razini prosječno imamo od 170 do 200 pacijenata, to govori o tome koliko puno i kvalitetno radi naš palijativni tim. Sve te službe trebaju kvalitetna vozila i tako ćemo uslugu održati na jednoj visokoj razini”, napomenula je zamjenica Petek.

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan rekla je kako je nabavljeno osam malih vozila za patronažu i laboratorije i jedno vozilo za tehničku službu. “Trudimo se da našim djelatnicima osiguramo najbolje uvjete za rad, a isto tako trudimo se i da našim pacijentima pružimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu koju svi oni zaslužuju”, zaključila je ravnateljica Dogan.

Dva vozila idu za patronažu u Zlatar Bistricu, Mače, Hrašćinu i Budinščinu, jedno vozilo za patronažu u Zabok, dva za laboratorije u Krapini i Oroslavju, te dva za patronažu i laboratorij u Pregradi. Jedno vozilo je namijenjeno za koordinatora palijativne skrbi koji putuje po cijeloj Županiji, a jedno dostavno za potrebe tehničke službe u Krapini.

 

.

 


Fotogalerija