Zagorje
Bajka na dlanu

Javni poziv – mjera COVID 19 – obrtna sredstva za tradicijske i umjetničke obrte

Datum objave: 26. ožujka 2021.

Krapinsko-zagorska županija osigurala je sredstva za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima na području županije s ciljem očuvanja kulturnog nasljeđa, tradicijskih gospodarskih vrijednosti, kao i očuvanja navedenih djelatnosti u cilju poticanja njihovog razvoja.
S obzirom da je zbog pandemije COVID-19 došlo do određenih problema i poremećaja na tržištu, nastala je potreba da se sredstvima iz proračuna Krapinsko-zagorske županije koja su osigurana za tradicijske obrte, ista utroše na način da se dodijele za obrtna sredstva tradicijskim obrtima koji su pogođeni pandemijom COVID-19 i to  za: financiranje plaća, režijskih troškova, troškova poslovanja, zakup poslovnog prostora, nabava sirovina, knjigovodstvene usluge, nabava sirovina, podmirenje obveza prema dobavljačima i ostalih troškova tekućeg poslovanja, uređenje poslovnog prostora, edukacija/stručno osposobljavanje i promotivne aktivnosti.
U svezi s tim, Župan Krapinsko-zagorske županije donio je Odluku o raspisivanju Javnog poziva Mjera COVID 19  za dodjelu bespovratnih sredstava za obrtna sredstva tradicijskim i umjetničkim obrtima na području Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini.

PROČELNICA
mr. Sanja Mihovilić