Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. rujna 2018.

Tim povodom organiziraju se različite aktivnosti i sadržaj za djecu. Obzirom da je Krapinsko-zagorska županija u svibnju ove godine stekla status Županija – prijatelj djece, želja nam je od ove godine dati dodatne sadržaje obilježavanju Dječjeg tjedna, pa će se tako u organizaciji Krapinsko-zagorske županije u tom periodu, ove godine održati i:

ponedjeljak, 1. listopada 2018.

-10,00 sati rasprava o tome što djeca žele u suradnji s Mrežom udruga Zagor u Zaboku

utorak, 2. listopada 2018.

– 09,30 sati svečano otvaranje novouređenog prostora za ranu intervenciju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i obilazak prostora Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

četvrtak, 4. listopada 2018.

– u 10.00 sati prijem dječjih gradonačelnika/ica i načelnika/ica u Uredu župana

– u 11.00 sati svečano otkrivanje ploče Županija – prijatelj djece na zgradi Krapinsko-zagorske županije

– u 12.00 sati predstava za djecu „Sportski život letećeg Martina“ kazališta Mala scena u Velikoj dvorani POU Krapina

– u 12.00 sati okrugli stol načelnika/ica i gradonačelnika/ica s predstavnicima Saveza društva Naša djeca Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije u Maloj dvorani POU Krapina

Svečanom otkrivanju ploče Županija – prijatelj djece na zgradi Krapinsko-zagorske županije očekuje se prisustvovanje oko 350 djece s područja Krapinsko-zagorske županije, zajedno s načelnicima/icama i gradonačelnicima/icama i dječjima načelnicima/icama i gradonačelnicima/icama. Nakon ovog događanja sva prisutna djeca odlaze u Pučko otvoreno učilište Krapina gdje se za njih organizira predstava. Predstava je za djecu besplatna.

Istovremeno, za trajanje dječje predstave u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održati će se okrugli stol gradonačelnika/ica i načelnika/ica s predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije.

Osim Krapinsko-zagorske županije, u obilježavanje Dječjeg tjedna uključila su se gotovo sva Društva Naša djeca s područja Krapinsko-zagorske županije, a detaljnije informacije o planiranim aktivnostima možete vidjeti u privitku ove vijesti.

Istovremeno obilježava se i Međunarodni tjedan dojenja, a aktivnosti na tu temu možete također vidjeti u privitku ove vijesti.