Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. travnja 2016.

Središnja tema ovogodišnjeg Sajma zdravlja bila je „Iskustva implementacije strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom kroz  koju je održana  evaluacija za sva područja koja su pratila implementaciju Nacionalne strategije za razdoblje 2007. – 2015. godine.  Tematski su bili povezani i već tradicionalni Forum zdravih gradova i Forum invalida. Svrha Sajma zdravlja je edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i promicanje zdravlja, što će utjecati na poboljšanje rezultata u području gospodarstva, kulture i društvenog života. U izložbenom dijelu sudjelovalo je 80-tak izlagača iz zemlje i inozemstva koji su predstavili proizvode i usluge s područja očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, zaštite okoliša i poboljšanja uvjeta života. 

 

Ispred Krapinsko-zagorske županije Sajmu su prisustvovali Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade, Ivan Lamot, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, kulturu i tehničku kulturu koji su prezentirali pozitivan  primjer rane intervencije i inkluzivnog obrazovanje djece s teškoćama u Krapinsko-zagorskoj županiji, zatim Sunčica Martinec, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitacije Krapinske Toplice koja je izložila temu „Neurorizična i djeca s poteškoćama u razvoju – model dijagnostike, praćenja i rane intervencije u Krapinsko-zagorskoj županiji“ te ispred Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske predsjednica Nada Smrekar i tajnica Društva Svjetlana Pripeljaš sa temom „Samostalno i neovisno življenje osoba oboljelih od multiple skleroze“.

 

Predstavnici iz Krapinsko-zagorske županije predstavili su istaknute aktualne primjere dobre prakse Krapinsko-zagorske županije u primjeni Nacionalne i Županijske strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Cilj Sajma zdravlja je bio povezati zdravstveni i nezdravstveni sektor, struke i osobe koje neposredno rade na očuvanju i promicanju zdravlja, te im omogućiti razmjenu znanja, iskustava, vještina i ideja, uz sveobuhvatnosti i interdisciplinarnosti pristupa na unapređenju zdravlja i kvalitete života.


Fotogalerija