Zagorje
Bajka na dlanu
VIJESTI PREMA KRITERIJU

17. rujna 2012.

Kuharić osmi na 59. Svjetskom natjecanju u oranju!

U Biogradu na Moru je završeno 59. Svjetsko natjecanje u oranju koje je okupilo 61 natjecatelja iz 31 države, a prvo mjesto u kategoriji plugova 'ravnjaka' osvojio je Andrew Mitchell Jnr. iz Škotske, dok je u kategoriji plugova 'premetnjaka' prvi Yves Thievon iz Francuske.
Pročitaj više
3. rujna 2012.

Održano 10. natjecanje orača Republike Hrvatske

Ove je godine Splitsko-dalmatinska županija ugostila 17 županijskih oračkih ekipa povodom održavanja 10. natjecanja orača Republike Hrvatske 1. rujna 2012. u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO) i Udruge natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije te Poljoprivredne savjetodavne službe kao suorganizatora. Pokrovitelji ove velike manifestacije bili su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Sinj i Grad Trilj.
Pročitaj više
10. srpnja 2012.

Održano 10. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije

Natjecanje orača za Krapinsko-zagorsku županiju ima poseban značaj jer uspijeva već dugi niz godina iznjedriti izvrsnost u oranju koja nas redovito dovodi na svjetsko natjecanje. Zagorska poljodjelska tradicija, rad i marljivost, vještina i spretnost - razlozi su zbog kojih upravo Zagorec ima priliku već niz godina svoje sposobnosti u oranju izmjeriti s najboljim oračima svijeta.
Pročitaj više
12. lipnja 2012.

10. natjecanje orača Krapinsko – zagorske županije

Jubilarno 10. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije održat će se ove godine 7. srpnja 2012. godine u Zlatar Bistrici u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije i Poljoprivredne savjetodavne službe, te u suradnji sa HGK-Županijskom komorom Krapina i Obrtničkom komorom KZŽ.
Pročitaj više