Zagorje
Bajka na dlanu

Projekt "Baltazar"

VIJESTI PREMA KRITERIJU

2. prosinca 2014.

Projekt „Baltazar“: obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u osnovnim i srednjim školama Krapinsko-zagorske županije
Pročitaj više
13. studenoga 2014.

Obilježavanje Međunarodnog Dana tolerancije u zagorskim osnovnim i srednjim školama

U obilježavanje 16. studenog, Međunarodnog Dana tolerancije ove se godine u okviru projekta „Baltazar“ različitim programima uključilo se 15 škola s područja Krapinsko-zagorske županije.
Pročitaj više
13. studenoga 2014.

U Srednjoj školi Krapina obilježen Međunarodni Dan tolerancije

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije za društvene djelatnosti Jasna Petek prisustovala je u četvrtak, 13. studenog 2014. godine u Srednjoj školi Krapina prigodnom programu kojeg su pripremili učenici te škole povodom obilježavanja 16. studenog, Međunarodnog dana tolerancije.
Pročitaj više
24. rujna 2014.

Županija dobila milijun i 825 tisuća kuna za provedbu projekta “Baltazar”

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao Posredničko tijelo razine 1 u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava HR.2.2.04. Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama ukupnog iznosa 45.753.228,24 kuna nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, 23. rujna 2014. godine donijelo je Odluku o financiranju, kojom je između ostalog Krapinsko-zagorska županija dobila milijun i 825 tisuća kuna za provedbu projekta Baltazar.
Pročitaj više
9. rujna 2014.

Projekt “Baltazar”

Obzirom na nesrazmjer između broja učenika s poteškoćama i broja pomoćnika u nastavi koji bi omogućili učenicima uključivanje u redovan obrazovni sustav u sredini u kojoj žive, Krapinsko-zagorska županija i partneri imaju za cilj kroz projekt „Baltazar“ osigurati pomoć za učenike kojima nije osigurana adekvatna podrška kroz dosadašnje programe.
Pročitaj više
2. rujna 2014.

Započela edukacija 69 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama

Sukladno planiranim aktivnostima u sklopu projekta „Baltazar“, Krapinsko-zagorska županija i projektni partneri od 1. do 5. rujna 2014. godine u prostorima Srednje škole Krapina organiziraju edukaciju za 69 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama.
Pročitaj više
25. srpnja 2014.

Projekt „Baltazar“ – Županija osigurava pomoć u nastavi za 99 učenika s poteškoćama

U sklopu projekta „Baltazar“ bit će osigurana pomoć za 99 učenika s poteškoćama, kojima će asistirati 69 pomoćnika (nezaposlene osobe registrirane na tržištu rada do 29 godina starosti).
Pročitaj više
18. srpnja 2014.

Javni poziv za mlade nezaposlene osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama

Krapinsko-zagorska županija nositelj je projekta „Baltazar“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta - „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., Prioriteta 2. Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju.
Pročitaj više
27. svibnja 2014.

Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama

Krapinsko-zagorska županija, kao osnivač osnovnih i srednjih škola, priprema prijavu projekta na program Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2014. / 2015.
Pročitaj više