Zagorje
Bajka na dlanu
VIJESTI PREMA KRITERIJU

28. prosinca 2006.

Predstavnici Zajednice tehničke kulture kod županice

Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije jučer je primila u svojem uredu Denisa Vinceka, predsjednika Zajednice tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije i tajnika Zajednice, Alena Gorupa. Tom prilikom su predstavnici Zajednica tehničke kulture predali županici zahvalnicu za pruženu pomoć i poklonili treći prezentacijski DVD.
Pročitaj više
28. prosinca 2006.

Sufinaciranje za osjemenjivanje povećano sto posto

Županica Vlasta Hubicki i direktori Veterinarskih stanica jučer su u Uredu županice svečano potpisali aneks ugovor o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja krava i junica. Tim aneksom ugovora se povećava za sto posto dosadašnji iznos kojim je Krapinsko-zagorska županija je sufinacirala osjemenjivanje krava.
Pročitaj više
27. prosinca 2006.

Zapaljena zadnja adventska svijeća

Zadnju svijeću na adventskom vijencu u sklopu manifestacije Advent u Zagorju zapalila je Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije u nedjelju na misi zornici u Bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Time je završena manifestacija «Advent u Zagorju» koja je započela paljenjem prve svijeće 3. prosinca ove godine u Humu na Sutli.
Pročitaj više
20. prosinca 2006.

Sjednica skupštine u novoj bolnici

Svečanom sjednicom skupštine Krapinsko-zagorske županije povodom božićnih i novogodišnjih blagdana jučer je obilježen završetak građevinskih radova na novoj županijskoj općoj bolnici na Bračku. Među gostima su bili i saborski zastupnici treće izborne jedinice Tonino Picula i Stjepan Kozina.
Pročitaj više
19. prosinca 2006.

U Zajezdi zapaljena treća adventska svijeća

Advent u Zagorju kreće dalje, te je jučer treća svijeća na adventskom vijencu zapaljena u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda u Budiščini. Preostala, zadnja svijeća će se zapaliti na Badnjak u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici na misi zornici.
Pročitaj više
19. prosinca 2006.

Realiziran projekt iz županijske kreditne linije

Obitelj Micak iz Marije Bistrice jučer je u Loboru, u prisutnosti županice Krapinsko-zagorske županije, Vlaste Hubicki, svečano otvorila novouređeni prostor poljoapoteke, trgovine i ugostiteljstva. Taj projekt je realiziran uz pomoć županijske kreditne linije po programu «Žene i mladi»u iznosu od 500 tisuća kuna, koji im je odobren u veljači ove godine.
Pročitaj više
18. prosinca 2006.

Županica primila dječjeg župana

Krapinsko-zagorska županica Vlasta Hubicki u petak je u svojemu uredu primila »maloga« zagorskog župana, 13-godišnjeg Franu Košeca. Županica je malome županu prigodom božičnih blagdana darovala mobitel i knjigu te ga posjela na svoju fotelju u uredu županice. Mali župan inače dolazi iz Marije Bistrice, rodnog mjesta Vlaste Hubicki.
Pročitaj više
16. prosinca 2006.

Vrtići dobili petnaest bicikla

Županica Vlasta Hubicki jučer je uručila nagrade Dječjem vrtiću «Gustav Krklec» u Krapini. Također je jučer nagrade Dječjem vrtiću «Zipkica» u Zaboku uručila Sonja Borovčak, predsjednica Županijske skupštine. Djeca u vrtiću u Krapini su tri bicikla i kacige, a županica im je podijelila i punu košaru slatkiša. Vrtić u Zaboku je također dobio tri bicikla i kacige, u Donjoj Stubici dva bicikla, a još sedam vrtića po jedan bicikl, dok će ostali dobiti utješne poklone.
Pročitaj više
13. prosinca 2006.

Dožupan u poplavljenoj školi

Srednju školu u Zlataru jučer je obišao Davor Gredičak, dožupan za društvena pitanja gdje su u ponedjeljak zbog puknuća cijevi na drugome katu, bili poplavljeni cijeli prvi kat i prizemlje te dio drugoga kata. Ravnatelj škole Stjepan Škof pokazao je dožupanu Gredičaku prostorije u kojima je nastala šteta od poplave.
Pročitaj više
12. prosinca 2006.

Zapaljena druga adventska svijeća

Nakon što je prošli tjedan u Humu na Sutli upaljena prva adventska svijeća, drugu od preostalih svijeća jučer su u Uredu župana u Krapini upalili članovi Udruge društva za pomoć mentalno retardiranim osobama. Svaka svijeća na adventskom vijencu kojeg je županica Vlasta Hubicki preuzela u Humu na Sutli će se zapaliti u nekom drugom dijelu Županije. Vijenac će biti prebačen u Zajezdu gdje će se za tjedan dana upaliti treća svijeća, dok će se zadnja svijeća na tom adventskom vijencu zapaliti u Mariji Bistrici.
Pročitaj više