Zagorje
Bajka na dlanu
VIJESTI PREMA KRITERIJU

31. prosinca 2013.

HGK Županijska komora Krapina dobitnik je Europske nagrade za promicanje poduzetništva

U Litvi je 25. i 26. studenog 2013. godine održana dodjela priznanja „Europskih nagrada za promicanje poduzetništva“ (EUROPEAN ENTERPRISE PROMOTION AWARDS 2013). Ove godine HGK ŽK Krapina prijavila se na natječaj s Katalogom proizvođača metaloprerađivačke industrije za koji je osvojila priznanje na nacionalnoj razini u kategoriji Potpora internacionalizaciji poslovanja (Supporting the internationalisation of Business).
Pročitaj više
30. prosinca 2013.

Poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća KZŽ

Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za članove Kulturnog vijeća koje se, sukladno članku 2. Odluke, osniva pri Krapinsko – zagorskoj županiji za područja:
Pročitaj više
30. prosinca 2013.

Novo vozilo za hitnu medicinsku pomoć u Zagorju

Danas je ispred Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana svečana primopredaja novog vozila za hitnu medicinsku pomoć. Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Krešimiru Božiću uručila je zamjenica župana Jasna Petek.
Pročitaj više
24. prosinca 2013.

Otvoren četvrti mljekomat u Zagorju

Jučer, 23. prosinca 2013. godine otvoren je u Donjoj Stubici četvrti mljekomat na području Krapinsko-zagorske županije.
Pročitaj više
23. prosinca 2013.

Realizacija projekata i proračuna KZŽ

Na održanoj konferenciji za novinare u Krapinsko-zagorskoj županiji predstavljeni su provedeni projekti i izvršenje proračuna za 2013. godinu. O provedbi projekata u društvenim djelatnostima govorila je zamjenica župana Jasna Petek, dok je podatke iz područja gospodarstva, poljoprivrede, prometa i komunalne infrastrukture predstavio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek. Podatke o realizaciji projekata i proračuna za 2013. godinu možete pronaći u priloženim prezentacijama.
Pročitaj više
20. prosinca 2013.

Posjet općinama Novi Golubovec i Mihovljan

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenica Jasna Petek i pročelnik Ivan Lamot su 19.12.2013. posjetili općine Mihovljan i Novi Golubovec u sklopu županovog obilaska svih jedinica lokalne samouprave.
Pročitaj više
20. prosinca 2013.

Osma sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)

Posljednjom sjednicom u 2013. godini Savjet problematizirao je volonterizam kao oblik djelovanja i afirmacije mladih. Donošenju zaključaka sjednice posebno su pridonijela osobna iskustva volontera
Pročitaj više
20. prosinca 2013.

Župan Kolar u obilasku zagorskih škola

Župan krapinsko-zagorski Željko Kolar nastavio s obilaskom općina i gradova, ali i zagorskih škola pa je jučer posjetio osnovnu i srednju školu u Bedekovčini, Osnovnu školu Belec, Osnovnu školu „Ljudevit Gaj“ Mihovljan i Područnu školu Novi Golubovec. Sve škole posjetio je u pratnji svoje zamjenice Jasne Petek i pročelnika za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Ivana Lamota, a u svakoj školi prisutni su bili i načelnici, odnosno gradonačelnik.
Pročitaj više
19. prosinca 2013.

Europski okvirni program istraživanja i inovacija – Obzor 2020.

Otvoreni su prvi natječaji za novi sedmogodišnji program istraživanja i inovacija Obzor 2020. (Horizon 2020).
Pročitaj više