Zagorje
Bajka na dlanu
VIJESTI PREMA KRITERIJU

30. prosinca 2011.

Objavljen natječaj za prikupljanje najboljih suvenira područja „Wellness 3 plus“

U sklopu provedbe projekta „Wellnes 3 plus“ sufinanciranog iz EU programa pretpristupne pomoći, Razvojna agencija Kozjansko objavila je natječaj za prikupljanje najboljih turističkih suvenira na području „Wellness 3 plus“ destinacije. Rok za prijavu je 15. veljače 2012. godine.
Pročitaj više
30. prosinca 2011.

Studija izvodljivosti sustava odvodnje u KZŽ

Sredinom ovog mjeseca u Krapini je održana prezentacija Studije izvodljivosti za sustav prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Krapinsko-zagorske županije.
Pročitaj više
29. prosinca 2011.

Potpisan Ugovor o sufinanciranju kataloga metaloprerađivača KZŽ

Na potpisivanju Ugovora o sufinanciranju kataloga metaloprerađivača Krapinsko-zagorske županije, održanom prošlog tjedna u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Krapina, predstavljen je novi oblik promocije ponude i kvalitete koju kroz svoje proizvode zagorski metaloprerađivači nude tržištu. Ugovor su potpisali zamjenik župana, Anđelko Ferek – Jambrek, Vid Šanjug, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina te Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.
Pročitaj više
29. prosinca 2011.

2,6 milijun kuna za sigurnost u prometu

Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske sklopili su Sporazum o sanaciji županijske ceste 2217, na dionici od Oroslavja do Stubičke Slatine, a u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
Pročitaj više
22. prosinca 2011.

Donacija PBZ-a Krapinsko-zagorskoj županiji

Župan krapinsko-zagorski, mr.sc. Siniša Hajdaš-Dončić potpisao je danas s Privrednom bankom Zagreb d.d. Ugovor o donaciji novčanih sredstava u iznosu od 57.600,00 kn.
Pročitaj više
16. prosinca 2011.

Završnica obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Jučer, 15. prosinca 2011., u Zaboku su održane završne aktivnosti vezane uz obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog - 15. prosinca) u organizaciji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga KZŽ, Obiteljskog centra KZŽ te Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo KZŽ.
Pročitaj više
13. prosinca 2011.

Od sutra prometovanje privremenim mostom u Mokricama

Sutra, 14. prosinca, od 15 sati u promet će biti pušten lansirni most preko rijeke Krapine u naselju Mokrice, a koji čini važnu prometnu poveznicu istočnog i zapadnog dijela Krapinsko-zagorske županije. U ovom trenutku most će biti otvoren za vozila nosivosti do 7,5 tona te će se, uz regulaciju semafora, promet odvijati naizmjence.
Pročitaj više
13. prosinca 2011.

Edukacija predstavnika udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija d.o.o. provele su edukaciju ukupno 19 predstavnika udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Edukacije na temu Upravljanje projektnim ciklusom organizirane su kako bi se osposobilo voditelje i predstavnike udruga da kvalitetnije prijavljuju projekte iz svog sektora, a s ciljem boljeg iskorištenja dostupnih financijskih potpora.
Pročitaj više
13. prosinca 2011.

Adventski vijenac putuje Zagorjem

Adventski vijenac, koji posljednjih tjedana putuje Krapinsko-zagorskom županijom u sklopu već tradicionalne manifestacije „Advent u Zagorju“, ovog tjedna bio je u Mariji Bistrici, i to u Dječjem vrtiću Pušlek. Tamo je danas zamjenica župana, Sonja Borovčak, uz pomoć djece zapalila treću adventsku svijeću. Podsjetimo, adventski vijenac je ove godine putovao od Huma na Sutli prema...
Pročitaj više
13. prosinca 2011.

Objavljen natječaj Leonardo da Vinci

Agencija za mobilnost i programe EU na svojim je internetskim stranicama objavila Program za cjeloživotno učenje za 2012.godinu, odnosno sve informacije o novim natječajima iz programa Comenius, Grundtvig, Erasmus, Leonardo da Vinci te Transverzalne programe. Riječ je o projektima koji su vezani uz individualnu mobilnost učenika, stručno usavršavanje, multilaterarne projekte, posjete, partnerstva, radionice, mobilnost studenata...
Pročitaj više