Zagorje
Bajka na dlanu
VIJESTI PREMA KRITERIJU

27. prosinca 2007.

Državne stipendije za studente

Natječaj za dodjeljivanje 2.538 državnih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom za 2008. godinu traje do 11. siječnja 2008. godine.
Pročitaj više
24. prosinca 2007.

Zapaljena i zadnja adventska svijeća

Zadnju svijeću na adventskom vijencu u sklopu manifestacije „Advent u Zagorju“ zapalio je Franjo Jagić, predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije jučer na misi zornici u Bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.
Pročitaj više
22. prosinca 2007.

Educirani prvi voditelji za EU projekte

Certifikate o uspješno završenom seminaru prvim polaznicima u Krapinsko-zagorskoj županiji koji su završili stručno osposobljavanje za samostalno pripremanje i provođenje projekata financiranih iz Europske unije jučer su u Krapini uručili županica Krapinsko – zagorske županije, Sonja Borovčak i predstavnik tvrtke Edukator, dr.sc. Đuro Horvat.
Pročitaj više
18. prosinca 2007.

Adventski vijenac u Zaboku

Nakon Huma na Sutli i Dječjeg odjela Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, treća adventska svijeća u okviru akcije „Advent u Zagorju“ zapalila se jučer u Dječjem vrtiću „Zipkica“ u Zaboku. Svijeću su zapalili četverogodišnjaci iz skupine Mišeki uz malu pomoć ravnateljice Dječjeg vrtića i jaslica Zipkica, Dijana Lovinčić-Crnković.
Pročitaj više
14. prosinca 2007.

Nadzornici prirode uskoro u Zagorju

Prezentacija projekta „Model službe nadzora zaštićenih prirodnih vrijednosti Krapinsko-zagorske županije” održana je jučer u Donjoj Stubici. Krapinsko-zagorska županija, u sklopu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, u 2008. trebala bi zaposliti prvog nadzornika.
Pročitaj više
11. prosinca 2007.

Adventske svijeće u Krapinskim Toplicama

Nakon što je prošlog tjedna u Humu na Sutli upaljena prva adventska svijeća županijske manifestacije »Advent u Zagorju«, jučer je zapaljena i druga svijeća na adventskom vijencu na Dječjem odjelu Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.
Pročitaj više
8. prosinca 2007.

Novi auto za „Pomoć u kući starijima osobama“

Županica Sonja Borovčak, jučer je u Krapini uručila ključeve novog automobila Davoru Šimunoviću, ravnatelju Društva Crvenoga križa Krapina. Novi Renault Kangoo će se koristiti za provođenje programa „Pomoć u kući starijim osobama“.
Pročitaj više
5. prosinca 2007.

Učenici na Danu karijera

Najbolji učenici srednjih škola Krapinsko-zagorske županije i grada Labina jučer su posjetili Dan poslova i karijera u Mariboru. Dan karijera je organizirao Centar za razvoj ljudskih resursa i Poduzetnički inkubator iz Maribora u sklopu projekta Homer, a koji je i međunarodni partner Krapinsko-zagorske županije i grada Labina u istom projektu.
Pročitaj više
5. prosinca 2007.

Humanitarke iz cijelog svijeta u Zagorju

Međunarodni kluba žena Zagreb odnosno njihovih 26 članica jučer su posjetili Krapinsko-zagorsku županiju, a u Krapini ih je primila županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak. Međunarodni klub žena je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj.
Pročitaj više
29. studenoga 2007.

Zlatna kuna najboljima u Zagorju

Gospodarska komora Krapinsko-zagorske županije jučer je nagradila najuspješnije poduzetničke tvrtke za prošlu godinu. Zlatna kuna najveće je priznanje poduzetnicima i pokazatelj da su poduzeća novčano stabilna, da su ostvareni prihodi i da je povećano zapošljavanje.
Pročitaj više