Zagorje
Bajka na dlanu
VIJESTI PREMA KRITERIJU

30. prosinca 2008.

Zimska škola informatike i ove godine u Krapini

U Srednjoj školi Krapina od 5. do 10. siječnja održava se 14. po redu Zimska škola informatike koju organiziraju Hrvatski savez informatičara i Krapinski informatičarski klub, uz potporu Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine te Srednje škole Krapina
Pročitaj više
30. prosinca 2008.

Od 1.1. tranzit teretnjaka samo autocestom

Stupanjem na snagu Odluke o određivanju javnih cesta na kojima se mora odvijati promet kroz RH, od 1. siječnja 2009., a sukladno inicijativi Krapinsko-zagorske županije i Općine Đurmanec, tranzitni teretni promet više se neće moći odvijati državnom cestom D1, Krapina - Gornji Macelj, već autocestom
Pročitaj više
22. prosinca 2008.

Zapaljena zadnja adventska svijeća

Zadnju svijeću na adventskom vijencu u sklopu manifestacije „Advent u Zagorju“ zapalila je Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije jučer na misi zornici u Bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Time je završena županijska manifestacija «Advent u Zagorju» koja je započela paljenjem prve svijeće u Humu na Sutli.
Pročitaj više
20. prosinca 2008.

Prihvaćen proračun Krapinsko-zagorske županije

Krapinsko zagorska županija prihvatila je proračun za iduću godinu . On iznosi 176 milijuna kuna što je za 19% više od ovogodišnjeg. Izjavu na temu priloga dala je Sonja Borovčak (Krapinsko - zagorska županica).
Pročitaj više
18. prosinca 2008.

Keglevićeva straža – povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije

Keglevićeva straža od danas je povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije, potvrđeno je jednoglasno na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Ova elitna postrojba će se koristiti u reprezentativne svrhe Krapinsko – zagorske županije, a također će sudjelovati u svim manifestacijama koje organizira Županija.
Pročitaj više
16. prosinca 2008.

Županija daje posebnu pozornost osobama s invaliditetom

Zagorska županica Sonja Borovčak i Davor Brlić zapalili su treću svijeću na adventskome vijencu jučer u zlatarskoj Udruzi invalida. Manifestacija »Advent u Zagorju« održava se četvrt put pod motom »Jednaki u različitostima« kako bi se posebna pozornost skrenula na osobe s invaliditetom.
Pročitaj više
15. prosinca 2008.

Završeni Dani zagorskog purana u Zagrebu

Na Cvjetnom su se trgu danas mogla i degustirati jela od Zagorskog purana čime je završena 1. manifestacija Dani Zagorskog purana koja je trajala od 24. studenog do danas u organizaciji Poljoprivredne zadruge "Puran zagorskih brega" te pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Mesića. Komentar i izjavu na temu priloga dale su Sonja Borovčak županica Krapinsko-zagorske županije i Ljiljana Kuhta Jeličić zamjenica gradonačelnika grada Zagreba.
Pročitaj više
13. prosinca 2008.

Županica primila svjetskog prvaka

Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije jučer je u svojem uredu primila Dalibora Turković svjetskog prvaka u jet ski natjecanju. Jedan od ponajboljih zagorskih sportaša koji je potiže iznimne uspjehe, a naročito ove godine na svjetskom prvenstvu sportske discipline jet ski.
Pročitaj više
12. prosinca 2008.

Županica uručila priznanja za Eko-etno

Županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak danas je uručila priznanja sudionicima ovogodišnjeg nastupa na izložbi Eko-etno, koja se od 16. do 21. rujna odvijala u okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma.
Pročitaj više
10. prosinca 2008.

Predstavljena umjetnička topografija Krapinsko-zagorske županije

U Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretju jučer je predstavljena Umjetnička topografija Krapinsko-zagorske županije, četvrta knjiga izdavačkog projekta Instituta za povijest umjetnosti nazvanog Umjetnička topografija Hrvatske.
Pročitaj više